Two office workers in discussion

PRINCE2® 7 wordt binnenkort gelanceerd! Maar wat is er nieuw?

PRINCE2® is een van de meest gebruikte projectmanagementmethodologieën wereldwijd. Het biedt individuen en organisaties een aanpasbare en gestructureerde aanpak die kan worden aangepast voor het beheren van verschillende projecten van diverse omvang en complexiteit.

Bijvoorbeeld, in het Verenigd Koninkrijk wordt PRINCE2 gebruikt door grote organisaties in veel sectoren, zoals Barclays, BT, Rolls-Royce, de NHS en Vodafone. Het werd ook gebruikt voor het beheer van de bouw van Terminal 5 (T5) op Heathrow, en voor het organiseren van een van de grootste sportevenementen in de Britse geschiedenis, de Olympische Zomerspelen van Londen 2012!

Echter, om organisaties en individuen te ondersteunen bij de uitdagingen waarmee ze vandaag en in de toekomst te maken hebben, heeft PRINCE2 een update gehad!

Maar dit is een evolutie, eerder dan een revolutie, van deze essentiële projectmanagementmethodologie. Een methodologie waarop velen vertrouwen om projecten op tijd, binnen budget, binnen scope en volgens de vereiste kwaliteit en normen te laten verlopen.

Wat is er nieuw in PRINCE2 7?

De updates die zijn doorgevoerd voegen een nieuwe dimensie toe aan de richtlijnen en voegen waarde toe voor zowel organisaties als individuen.

Er zijn waardevolle aanpassingen en vereenvoudigingen doorgevoerd in de taal en inhoud, om de methodologie en richtlijnen toegankelijker en relevanter te maken voor projectmanagers en mensen die projecten beheren. Enkele andere opmerkelijke updates zijn:

  • De toevoeging van een introductie in het eerste hoofdstuk, waarin wordt gedefinieerd wat een project is en wat projectmanagement inhoudt.
  • Een extra "mensen geïntegreerd element" dat zich bevindt in het hart van de andere vier geïntegreerde elementen - de 7 principes, 7 practices (voorheen de 7 thema's genoemd), 7 processen en projectcontext.
  • Vier nieuwe managementaanpakken die allemaal deel uitmaken van het PID (Project Initiation Documentation), genaamd de 'verandermanagementaanpak, de 'commercieel managementaanpaak', de 'gegevensmanagementaanpak' en de 'duurzaamheidsmanagementaanpak'.
  • En er is een extra prestatiedoelstelling voor 'duurzaamheid', naast 'benefits, kosten, tijd, kwaliteit, scope en risico'.

Waarom is PRINCE2 bijgewerkt?

Verschillende factoren hebben invloed gehad op de evolutie van de PRINCE2-methodologie, om te erkennen dat er dingen zijn veranderd sinds de laatste versie. Factoren zoals nieuwe technologieën; milieu en klimaatverandering; ethiek en veranderende houdingen van consumenten en bedrijven; nieuwe overheids-, nationale en lokale regelgeving; nieuwe werkwijzen en werken op afstand/hybride werken.

Ook is er een toenemende behoefte voor individuen om soft skills te ontwikkelen, zoals leiderschap, waar het 'mensen geïntegreerde element' bij helpt.

Vanuit een organisatorisch perspectief zullen dezelfde drijfveren als hierboven de evolutie hebben beïnvloed. Maar deze update zal helpen om de samenwerking met multidisciplinaire projectteams te vergroten, communicatie te verbeteren, een beter begrip van alle behoeften van stakeholders mogelijk te maken, en zal bijdragen aan het mede-creëren van een organisatiecultuur waarin verandering effectiever wordt ingebed en gerealiseerd.

Wanneer zal PRINCE2 7 gelanceerd worden?

Onze Nederlandstalige PRINCE2® 7 e-learning is nu beschikbaar voor pre-order!

Onze klantenservice staat ook voor u klaar als u uw opties wilt bespreken - bel ons of gebruik onze live chat.

Wat is de volgende stap?

Naast pre-orderen, kunt u contact opnemen met het team via deze link of via onze live chat om meer te weten te komen over PRINCE2 7. Daarnaast zullen we de komende weken een reeks blogs uitbrengen die aanvullende informatie zullen bieden over de update, inclusief enkele veelgestelde vragen (FAQs).

Webinarserie over PRINCE2 7

We hebben twee webinars gehouden in oktober en november toen de nieuwe methodologie in het Engels werd gelanceerd - bekijk ze terug:

‘PRINCE2 7: what has changed from PRINCE2 6th Edition?’

‘PRINCE2 7: in 30 minutes’