15% off e-learning, plus packs & blended courses

20% off virtual courses

Use offer code: NSWSEPT24USA
Learn now, pay later – payment options available
People in a meeting - someone presenting

Overzicht van het geïntegreerde element 'people' binnen PRINCE2® 7

Voor twee opeenvolgende jaren heeft ons onderzoek aangetoond dat management- en leiderschapsvaardigheden het meest gevraagd zijn binnen organisaties.

Dit soort vaardigheden, die beschouwd worden als 'soft skills' (ook bekend als 'sociale vaardigheden' of 'interpersoonlijke vaardigheden'), zijn steeds belangrijker geworden in de snel evoluerende en steeds complexere wereld waarin we leven en werken. Ze helpen ervoor te zorgen dat werkrelaties floreren, omdat ze gebieden omvatten als:

  • Samenwerking
  • Communicatie
  • Emotionele intelligentie
  • Leiderschap
  • Problemen oplossen
  • Teamwerk
  • En meer...

Zoals gedefinieerd in dit artikel van 2023 Forbes, zijn soft skills 'een reeks persoonlijke eigenschappen en vaardigheden die individuen in staat stellen om effectief met anderen om te gaan in een professionele omgeving'.

En hoewel deze vaardigheden moeilijk te definiëren zijn, helpen ze leiders, managers, teams en individuen om sterke relaties op te bouwen die succes mogelijk maken.

Het nieuwe 'people' geïntegreerde element binnen PRINCE2® 7

Met de toenemende behoefte aan deze vaardigheden is het geen verrassing dat een nieuwe introductie binnen de PRINCE2 7 richtlijnen het geïntegreerde element 'people' is, en dat deze het hart vormt van de andere vier geïntegreerde elementen - 'principes', 'praktijken' (formeel de 7 thema's genoemd), 'processen' en 'projectcontext'.

Projectmanagementpraktijken zijn geëvolueerd. Maar projecten hebben ook te maken met mensen; en de effectiviteit en resultaten ervan worden beïnvloed door hoe goed ze worden gemanaged en hoe de gevestigde teams samenwerken om ze op te leveren - waardoor het van vitaal belang is dat er sterke relaties worden opgebouwd.

Deze bestaan vaak ook uit multifunctionele interne medewerkers en (indien nodig) externe leveranciers, partners en gemeenschappen. Daarom omvat het element 'mensen' al deze belanghebbenden en hun relaties.

Hoe kunnen individuen en organisaties profiteren van het element 'mensen'?

  • Samenwerking tot stand brengen tussen cross-functionele teams en belanghebbenden. De opname van dit element leert projectmanagers richtlijnen voor het effectief managen van teams en belanghebbenden, zodat projecten hun beoogde voordeel(en) realiseren, doelen halen en betere resultaten behalen. Projectmanagers krijgen een beter begrip van de projectvereisten, de belanghebbenden met wie ze in contact moeten komen om effectieve teams samen te stellen en hoe ze deze teamrelaties moeten managen om er het beste uit te halen. Het onderdeel 'mensen' leert projectmanagers ook essentiële communicatievaardigheden die het succes van een project garanderen.
  • Veranderingen leiden en ervoor zorgen dat ze succesvol worden verankerd. PRINCE2 7 erkent de belangrijke rol die projectmanagers en mensen die projecten managen spelen bij het leiden, leveren en zorgen dat verandering wordt ingebed in organisaties. Daarom is de nieuwe PRINCE2 7 'change management approach', die deel uitmaakt van het PID (projectinitiatiedocument) een managementproduct dat past binnen dit nieuwe hoofdstuk over 'mensen'.
  • Een succesvolle projectcultuur creëren. Projecten zijn tijdelijk en bestaan uit teams uit verschillende bedrijfsonderdelen, die vaak concurrerende prioriteiten hebben, verschillen in senioriteit en soms een andere werkcultuur hebben. Het geïntegreerde element 'mensen' in de 7e editie helpt om dit aan te pakken. In de richtlijnen worden vaardigheden aangeleerd om projectmanagers te helpen een projectcultuur te creëren die mensen motiveert en een gedeeld begrip bevordert. Het stelt ook vast dat werkwijzen moeten evolueren om de manier waarop een projectcultuur evolueert te weerspiegelen, en moeten worden afgestemd op hoe teams en individuen samenwerken.

Meer informatie of bestel alvast uw PRINCE2 7 training

Als u met iemand van het team wilt spreken, kunt u hier contact opnemen of chatten via onze live chat. U kunt ook onze nieuwe blog over veelgestelde vragen lezen.

Wilt u beginnen met trainen in PRINCE2 7? Onze Nederlandstalige e-learning is nu beschikbaar op onze website voor pre-order.

Webinarserie over PRINCE2 7

We hebben twee webinars gehouden in oktober en november toen de nieuwe methodologie in het Engels werd gelanceerd - bekijk ze terug:

‘PRINCE2 7: what has changed from PRINCE2 6th Edition?’

‘PRINCE2 7: in 30 minutes’