Halloween Boo-Nanza -  up to 25% off!
Click here to view all courses

Use offer code: OCT24USA
Learn now, pay later – payment options available

Hoe kan uw organisatie voordeel halen uit de nieuwe PRINCE2® 7 'commerciële managementaanpak'?

Volgens deze blog van TeamStage noemt 55% van de projectmanagers budgetoverschrijdingen als reden voor het mislukken van een project. Een belangrijke reden hiervoor is slecht resource management, dat in dit rapport uit 2020 getiteld The State of Project Management door Plaky werd beoordeeld als een van de grootste uitdagingen waar projectmanagers momenteel mee te maken hebben.

Om projectmanagers hierbij te ondersteunen, bevat de onlangs bijgewerkte PRINCE2® 7 methodologie nu een 'commerciële managementaanpak' die richtlijnen biedt voor budgetmanagement en management van middelen.

De nieuwe 'commerciële managementaanpak' in PRINCE2 7

De 'commerciële managementaanpak' is een van de vier die nu zijn opgenomen in het projectinitiatiedocument (PID), de andere richten zich op de onderwerpen verandering, gegevens en duurzaamheid. Het beschrijft de procedures, technieken en standaarden die nodig zijn voor succesvol commercieel beheer.

De nieuwe aanpak biedt richtlijnen voor het inkopen en toewijzen van middelen en moedigt projectmanagers aan om over het volgende na te denken:

  • Welke commerciële relaties moeten worden opgebouwd tijdens het project?
  • Welke middelen zijn er nodig en hoe worden deze verkregen?
  • Of er standaarden of industrierichtlijnen zijn waaraan moet worden voldaan

Hoe zal de commerciële managementbenadering individuen of organisaties ten goede komen?

  • Succespercentages verhogen: Het moedigt projectmanagers aan om kostenbeheersing en budgetmanagement tijdens het hele project in overweging te nemen, en zal een project helpen om aan de financiële eisen te blijven voldoen en de doelstellingen te halen.
  • De inkoop en toewijzing van middelen optimaliseren: De nieuwe managementaanpak zal helpen om ervoor te zorgen dat alle middelen geschikt zijn voor het beoogde doel, zuinig en duurzaam zijn, en dat ze correct worden toegewezen.
  • Waarde maximaliseren: Met behulp van de commerciële managementaanpak kunnen projectmanagers mogelijkheden identificeren om de kosten te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het product of de dienst.
  • En meer!

Meer informatie of bestel alvast uw PRINCE2 7 training

Als u meer wilt weten over de updates in PRINCE2 7, zijn onze blogs een goede plek om te beginnen. U kunt ook contact opnemen met een van onze medewerkers via onze live chat.

Wilt u beginnen met trainen in PRINCE2 7? Onze Nederlandstalige e-learning is nu beschikbaar op onze website voor pre-order.

Webinarserie over PRINCE2 7

We hebben twee webinars gehouden in oktober en november toen de nieuwe methodologie in het Engels werd gelanceerd - bekijk ze terug:

‘PRINCE2 7: what has changed from PRINCE2 6th Edition?’

‘PRINCE2 7: in 30 minutes’