Posted on Categories Dutch

De verspreiding van generatieve AI-tools zoals ChatGPT toont de waarde van AI aan organisaties aan. Het is dan ook geen verrassing dat AI dit jaar de meest gevraagde vaardigheid is volgens ons onderzoeksrapport voor 2024: Developing an adaptable and productive workforce for the future: De trends en uitdagingen voor senior leadership teams in 2024′.

En AI zal alleen maar blijven groeien: volgens Bloomberg Intelligence zal generative AI tegen 2032 een markt van 1,3 biljoen dollar zijn.

Wat is generatieve AI?

Generatieve AI is verantwoordelijk voor het produceren van verschillende soorten inhoud. Het bootst menselijk gedrag na om tekst, afbeeldingen, video’s, audio en andere inhoud van hoge kwaliteit te maken.

Deze technologie wordt al gebruikt sinds de jaren 1960 en de creatie van chatbots, maar pas in het laatste decennium is het echte potentieel ervan verkend.

Voorbeelden van generatieve AI-tools

Enkele voorbeelden van generatieve AI zijn:

  • ChatGPT
  • Copilot
  • Bard
  • Synthesia
  • Jasper Chat
  • Soundful

Hoe kan generatieve AI worden gebruikt om je bedrijf te stroomlijnen?

Er zijn veel manieren waarop generatieve AI kan worden gebruikt door individuen en bedrijven om werkwijzen te stroomlijnen en capaciteiten te verbeteren.

  • Organiseer je beter met een virtuele AI-assistent die je helpt je agenda te beheren, prioriteiten te stellen en routineactiviteiten te automatiseren
  • Bouw eenvoudige videocontent die productdemonstraties kan geven of kan helpen bij het geven van stapsgewijze instructies
  • Muziek maken die past bij een gewenste stemming, inspiratie geeft voor een nieuwe jingle of gebruikt kan worden op de achtergrond van een video
  • Genereer nieuwe afbeeldingen en grafieken voor marketingcampagnes, ontwerp logo’s, vergroot je voorraad aan beeldmateriaal, enz.
  • Verbeter de eerste laag van klantondersteuning met conversationele chatbots
  • Maak het maken van notities gemakkelijk door opgenomen audio- of video-inhoud te leveren en om te zetten in tekstscripts
  • Functies voor het genereren van tekst kunnen het proces van het bedenken van originele en boeiende kopij eenvoudiger maken. Zo kunnen mensen e-mails op de gewenste toon opstellen, hun CV bijwerken en nog veel meer!

Zorgen over het gebruik van generatieve AI

Uit ons onderzoek blijkt dat 75% van de organisaties aangeeft dat er bezorgdheid bestaat over het gebruik van AI vanwege een gebrek aan regelgeving en controle. AI ontwikkelt zich snel, waardoor het voor toezichthouders moeilijk is om de potentiële risico’s bij te houden en te beperken. Zorgen over de volksgezondheid, persoonlijke veiligheid en privacy, vooroordelen en discriminatie, en mensenrechten behoren tot de meest genoemde risico’s voor de technologie. En hoe langer AI zonder regelgeving wordt gebruikt, hoe groter deze risico’s worden.

Terwijl de Europese Unie (EU) onlangs als eerste ter wereld voorlopig overeenstemming bereikte over uitgebreide wetgeving om het gebruik van AI te reguleren, zijn landen over de hele wereld nog bezig om vast te stellen hoe ze het publiek beschermen tegen de potentiële risico’s die AI met zich meebrengt.

Nu er wetten worden aangenomen en regels worden opgesteld, hebben organisaties de juiste kennis en het juiste inzicht nodig om ervoor te zorgen dat de AI-oplossingen die ze gebruiken, gebruiken en implementeren de juiste bestuurscontroles en beleidsregels bevatten, zodat werknemers ze ethisch en zonder risico kunnen gebruiken.

Het belang van training

Alleen AI leren is niet langer genoeg om bij te blijven in het veranderende technologische landschap. In plaats daarvan moeten organisaties hun werknemers helpen vaardigheden op te bouwen waarmee ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan nieuwe innovaties, zodra die zich voordoen.

We hebben een selectie business skills trainingen die ontworpen zijn om mensen te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om een meer veelzijdig en flexibel lid van de beroepsbevolking te worden. Bekijk ons volledige schema met business skills trainingen.