PRINCE2® 7: Uw vragen beantwoord

Om projectprofessionals te helpen begrijpen welke veranderingen deze nieuwe editie met zich meebrengt, hebben we een aantal veelgestelde vragen over de update beantwoord.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen van PRINCE2 6e Editie naar PRINCE2 7?

Om ervoor te zorgen dat het framework in lijn blijft met deze snel veranderende industrie, zijn er wijzigingen aangebracht in de methodologie.

  • Duurzaamheid is toegevoegd als een extra aspect van projectprestaties
  • Een aanpak voor digitaal- en gegevensmanagement is nu opgenomen
  • Elementen van de inhoud en het taalgebruik zijn vereenvoudigd om het toegankelijker te maken
  • De focus op mensen is geïntegreerd in de hele methodologie

Hoe gaat de nieuwe editie van PRINCE2 om met de huidige trends en uitdagingen in projectmanagement, zoals agile en digitale transformatie?

PRINCE2 7 biedt richtlijnen voor het integreren van Agile praktijken en het implementeren van digitale transformatieprojecten, zodat projectmanagers zijn uitgerust met de tools die nodig zijn om een project effectief te managen in dit snel veranderende technologische tijdperk. Het leert professionals hoe ze de methodologie effectief kunnen afstemmen op dit soort projecten en biedt praktische casestudy's om hen te adviseren over succesvolle oplevering.

Wat zijn de voordelen van PRINCE2 7 voor projectmanagers?

Net als alle vorige versies van PRINCE2 voorziet de 7e editie projectmanagers van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om hun team succesvol door elk project te leiden. Door rekening te houden met extra elementen zoals duurzaamheid en gegevensbeheer, zorgt deze bijgewerkte versie ervoor dat een projectmanager aanpasbaar blijft en blijft slagen in veranderende zakelijke omgevingen.

Wat zijn de cursustijden voor zowel Foundation als Practitioner?

Als u kiest voor een virtuele of klassikale cursus, duurt de Foundation-training 3 dagen en de Practitioner 2 dagen. U kunt de twee ook combineren in een intensieve cursus van één week.

Als u onze e-learning koopt, heeft u 12 maanden de tijd om de training te voltooien en uw examen(s) af te leggen.

Hoe lang duurt het PRINCE2 7 Foundation examen?

Het Foundation examen is een gesloten boek, meerkeuze examen dat 60 minuten duurt.

Hoe lang duurt het PRINCE2 7 Practitioner examen?

Het Practitioner examen duurt 2,5 uur en is een open boek examen waarbij een scenario uit het PRINCE2 7 handboek wordt gebruikt.

Wat is het slagingspercentage voor het examen?

Het slagingspercentage voor beide examens is 60%.

Zijn er vereisten voor de cursus?

Er zijn geen vereisten voor de Foundation cursus, wat betekent dat u kunt starten met de training in PRINCE2 7 ongeacht uw ervaringsniveau. Voor de Practitioner cursus moet u echter gecertificeerd zijn in een van de onderstaande onderwerpen voordat u een training kunt boeken.

  • PRINCE2 6th Edition (Foundation or Practitioner)
  • PRINCE2 7 Foundation
  • Project Management Qualification (PMQ)
  • Project Professional Qualification (PPQ)
  • Project Management Professional (PMP)
  • Certified Associate in Project Management (CAPM)
  • IPMA Level A (Certified Projects Director)
  • IPMA Level B (Certified Senior Project Manager)
  • IPMA Level C (Certified Project Manager)
  • IPMA Level D (Certified Project Management Associate)

Ik heb al PRINCE2 6th Edition Foundation, welke Practitioner cursus moet ik nu doen?

Hoewel u rechtstreeks naar PRINCE2 7 Practitioner kunt gaan, raden wij u aan eerst onze overbruggingscursus te volgen om u te helpen bij de overgang. Neem contact op met ons team om uw opties te bespreken.

Welke training is er beschikbaar?

We zullen trainingen in PRINCE2 7 aanbieden via deze trainingsmethoden:

  • E-learning: Zelfstudie, digitaal lesmateriaal waarmee u de methodologie kunt leren op een tijd en plaats die u uitkomen.
  • Virtuele cursussen: Leer van onze deskundige trainers vanuit het comfort van uw eigen huis.
  • Klassikale training: Reis af naar een van onze trainingssessies op locatie waar u leert van onze deskundige trainers in een gezamenlijke omgeving met andere cursisten.
  • Blended: Ervaar the best of both worlds met onze blended learning aanpak. Ontwikkel de kennis van PRINCE2 7 Foundation met behulp van onze boeiende e-learning, voordat u overstapt naar een virtueel klaslokaal voor de Practitioner-cursus.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Voor meer details over de wijzigingen in PRINCE2 7, lees onze 'PRINCE2 7 wordt binnenkort gelanceerd! Maar wat is nieuw?' blog, en houd onze website en socials in de gaten voor aanvullende content in de komende weken.

Wilt u beginnen met trainen in PRINCE2 7? Onze Nederlandstalige e-learning is nu beschikbaar op onze website voor pre-order.

Onze klantenservice staat ook voor u klaar als u uw opties wilt bespreken - bel ons of gebruik onze live chat.

Webinarserie over PRINCE2 7

We hebben twee webinars gehouden in oktober en november toen de nieuwe methodologie in het Engels werd gelanceerd - bekijk ze terug:

‘PRINCE2 7: what has changed from PRINCE2 6th Edition?’

‘PRINCE2 7: in 30 minutes’